Lesmateriaal groep 7-8

Lekker bewegen

Zen de Cito in

Probeer het maar eens uit en kom er samen achter dat yoga helemaal niet zweverig is! Als leerkracht kan je gemakkelijk yogales in de klas geven. Je leerlingen krijgen er energie van en komen steviger in hun schoenen te staan. Een verrijking voor zowel de kinderen zelf als hun omgeving. Zeker in spannende tijden van de eindmusical of Cito-toetsen werkt yoga doeltreffend. En de oefeningen doe je gewoon op of naast je stoel. De eerste keer zal er gegiecheld worden, maar al snel voelt het heel normaal.

Nieuwe energie in de klas >

Brein wakker schudden

Dat hardlopen goed is voor je gezondheid weet iedereen. Maar het effect gaat veel verder dan het opbouwen van conditie. Zo is bewezen dat hardlopen goed is voor je hersencellen. Van een lekker rondje rennen gaan je leerlingen dus ook beter presteren. Bovendien heb je er niets bij nodig. Een kwartiertje hardlopen kan gewoon tussen de lessen door rondom de school. En hebben jullie de smaak te pakken, doe er dan een schepje bovenop met een echte marathon. Finishen op de Coolsingel van Rotterdam, hoe cool is dat?

Ren je fit voor Kids Runs >

Hoe zorg je samen voor een gezonde basisschool?

Wanneer kinderen op school regelmatig samen groente en fruit eten, durven ze meer te proeven. Zo kiezen ze thuis ook sneller voor een gezond tussendoortje. Het is belangrijk om samen met collega’s en ouders afspraken te maken over gezond eten. Zo is het voor iedereen duidelijk wat de bedoeling is en zorg je ervoor dat groente en fruit standaard bij ieder kind in het broodtrommeltje te vinden zijn.

Meer lezen

Hoe betrek je ouders bij gezond eten op school?

Je kunt ouders tips geven over gezond eten via de nieuwsbrief of website. Geef ze zo inzicht in wat een gezonde leefstijl is. Of organiseer samen met kinderen en ouders leuke activiteiten, start bijvoorbeeld een schoolmoestuin. Lees hier onze ideëen en tips.

Meer lezen

Meer weten of een vraag?

voor meer informatie neem contact op met JOGG-regisseur Sandra Vat