Lesmateriaal groep 5-6

Lekker bewegen

Weg met plastic soep op de stoep

Twee vliegen in één klap: even een frisse neus halen én je leerlingen bewust maken van zwerfafval en recycling. Tijdens een wandeling in de buurt leer je dat een duurzame leefstijl bij jezelf begint. Plastic flesjes liggen in een mum van tijd op straat, waar het milieu vervolgens eeuwige schade oploopt. En omdat het onderwerp zo actueel is, zijn hier leuke challenges aan te koppelen. Doe bijvoorbeeld je voordeel met de werkbladen over het klimaatthema.

Aan de slag met afval >

Je lijf als letter

Voor beweging hoef je echt niet altijd naar het gymlokaal of het schoolplein. Schuif wat tafels opzij en vorm met elkaar het complete alfabet! Door goed samen te werken, kan je alle letters vormen. Dit werkt extra motiverend als je als leerkracht van elke letter een foto maakt. Ongemerkt maken je leerlingen de gekste strekkingen. Goed voor hun lichaam en de nodige ontspanning. Wie weet laat je ze er meteen een leerzame reportage van maken...

Laat je inspireren >

Hoe zorg je samen voor een gezonde basisschool?

Wanneer kinderen op school regelmatig samen groente en fruit eten, durven ze meer te proeven. Zo kiezen ze thuis ook sneller voor een gezond tussendoortje. Het is belangrijk om samen met collega’s en ouders afspraken te maken over gezond eten. Zo is het voor iedereen duidelijk wat de bedoeling is en zorg je ervoor dat groente en fruit standaard bij ieder kind in het broodtrommeltje te vinden zijn.

Meer lezen

Hoe betrek je ouders bij gezond eten op school?

Je kunt ouders tips geven over gezond eten via de nieuwsbrief of website. Geef ze zo inzicht in wat een gezonde leefstijl is. Of organiseer samen met kinderen en ouders leuke activiteiten, start bijvoorbeeld een schoolmoestuin. Lees hier onze ideëen en tips.

Meer lezen

Meer weten of een vraag?

voor meer informatie neem contact op met JOGG-regisseur Sandra Vat