Lesmateriaal groep 3-4

Lekker bewegen

Flitsend door de stof

Wil je je leerlingen écht enthousiast krijgen voor het leren van de tafels, klokkijken en sommen? Het lukt met de toepassing van moderne tools. Zo zijn er allerlei oefeningen voor het digibord die helemaal voor zich spreken. Het leuke is dat je de lessen ook aan kunt passen, zodat de stof goed past bij het moment. In elk geval sluit deze wijze aan op bewegend leren... Dus allemaal opstaan, want tijdens de workout laten we hersenen gemakkelijker kraken!

Over ‘Joggen & Flitsen’ >

Doevrijdag

Lesgeven in de ruimte van de buitenlucht is altijd een goed idee, want leren lukt beter met heel je lichaam. Op veel scholen wordt hier invulling aan gegeven tijdens Doevrijdag. Dan blijven de boeken dicht en vormt het schoolplein de leeromgeving. Met allerlei werkvormen wordt op die dag gewoon aan taal en rekenen gedaan. Hang de moeilijke dicteewoorden maar eens letterlijk in de boom! Daar wordt iedereen toch blij van?

Ook doen op vrijdag >

Hoe zorg je samen voor een gezonde basisschool?

Wanneer kinderen op school regelmatig samen groente en fruit eten, durven ze meer te proeven. Zo kiezen ze thuis ook sneller voor een gezond tussendoortje. Het is belangrijk om samen met collega’s en ouders afspraken te maken over gezond eten. Zo is het voor iedereen duidelijk wat de bedoeling is en zorg je ervoor dat groente en fruit standaard bij ieder kind in het broodtrommeltje te vinden zijn.

Meer lezen

Hoe betrek je ouders bij gezond eten op school?

Je kunt ouders tips geven over gezond eten via de nieuwsbrief of website. Geef ze zo inzicht in wat een gezonde leefstijl is. Of organiseer samen met kinderen en ouders leuke activiteiten, start bijvoorbeeld een schoolmoestuin. Lees hier onze ideëen en tips.

Meer lezen

Meer weten of een vraag?

voor meer informatie neem contact op met JOGG-regisseur Sandra Vat