Lesmateriaal groep 1-2

Lekker bewegen

Gemaakt om te bewegen

Stilzitten wordt ons aangeleerd vanaf de eerste groep op school en dat kan jij veranderen... Want leren tellen en kennismaken met letters kan ook buiten met allerlei actieve spelletjes. En doordat de kinderen op deze manier hun natuurlijke energie kwijt kunnen, hebben ze meer aandacht. Bovendien kost het geen extra tijd, omdat beweging een positief effect heeft op de hersenen. De lesjes blijven sneller hangen met bewegend leren!

Spelideeën opdoen >

Spring-in-‘t-veld

Zeker voor kinderen van groep 1 en 2 is stilzitten een opgave op zich. In de wereld van een klaslokaal kunnen ze hun eindeloze energie niet voldoende kwijt. Succes gegarandeerd als ze zich buiten mogen uitleven als (fantasie)dieren. Bekijk eerst eens hoe ver verschillende dieren kunnen springen. En laat ze die afstanden met stoepkrijt tekenen. Daarna mogen ze proberen zelf zo ver te springen. Een simpele manier om de hele groep aan te sporen tot beweging!

Beweeg mee zonder gedoe >

Hoe zorg je samen voor een gezonde basisschool?

Wanneer kinderen op school regelmatig samen groente en fruit eten, durven ze meer te proeven. Zo kiezen ze thuis ook sneller voor een gezond tussendoortje. Het is belangrijk om samen met collega’s en ouders afspraken te maken over gezond eten. Zo is het voor iedereen duidelijk wat de bedoeling is en zorg je ervoor dat groente en fruit standaard bij ieder kind in het broodtrommeltje te vinden zijn.

Meer lezen

Hoe betrek je ouders bij gezond eten op school?

Je kunt ouders tips geven over gezond eten via de nieuwsbrief of website. Geef ze zo inzicht in wat een gezonde leefstijl is. Of organiseer samen met kinderen en ouders leuke activiteiten, start bijvoorbeeld een schoolmoestuin. Lees hier onze ideëen en tips.

Meer lezen

Meer weten of een vraag?

voor meer informatie neem contact op met JOGG-regisseur Sandra Vat