Hoe betrek je ouders bij gezond eten op school?

Slimme tips voor ouders
Geef ouders tips over het eten van groente en fruit via jullie nieuwsbrief of website. Kijk hier voor tips en adviezen over hoe je het eten van groente en fruit leuk en makkelijk maakt.

Samen iets organiseren
Organiseer samen met kinderen en ouders een leuke activiteit. Laat bijvoorbeeld iedereen groente- en fruit meenemen en maak er eetbare dieren van. Kijk hier voor inspiratie. Je kan ook een fruit-sponsorloop organiseren om schoolfruit te financieren.

Samen thuis stickers plakken
Het kind mag iedere keer wanneer het iets gezonds heeft gegeten een sticker op de FitGaaf!-kalender plakken. Zo krijgen kinderen én ouders thuis inzicht in wat een gezonde leefstijl is: 2 stuks fruit, 200 gram groente, 1,5 liter water per dag, en genoeg lichaamsbeweging. Er zijn verschillende opties voor het bestellen van de kalenders. Bekijk de website van Fitgaaf voor de mogelijkheden.

Start een schoolmoestuin
Begin met een schoolmoestuin en vraag een paar ouders met groene vingers om de tuin samen met de leerlingen te onderhouden. Met behulp van moestuinierenmetkinderen.nl word je een moestuinexpert.

Volg ons op Facebook voor meer groente- en fruittips!